HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Tim Hofman, Nhung Dam en Raoul de Jong schrijven geschenkbundel Boekenweek voor Jongeren
22-05-2018
De geschenkbundel bij de Boekenweek voor Jongeren, getiteld 3PAK, wordt geschreven door het trio Nhung Dam, Tim Hofman en Raoul de Jong. De Boekenweek voor Jongeren vindt plaats van 21 tot en met 30 september 2018. 
De geschenkbundel 3PAK wordt in september gratis weggegeven in boekhandels, bibliotheken en scholen en is bedoeld voor alle 834.000 leerlingen tussen de 15 en 18 jaar in de bovenbouw, van vmbo tot vwo. 
 
Schrijfster en actrice Nhung Dam, auteur, columnist, programmamaker en danser Raoul de Jong en presentator Tim Hofman schreven ieder een kort verhaal voor de geschenkbundel. 
 
Met de Boekenweek voor Jongeren krijgen jongeren nu ook ‘officieel’ in naam hun eigen Boekenweek. De Boekenweek voor Jongeren vindt plaats van 21 tot en met 30 september. In die periode vindt ook weer Literatour plaats: een toer van 21 schrijvers langs middelbare scholen: Özcan Akyol, Daniëlle Bakhuis, Abdelkader Benali, Khalid Boudou, Mano Bouzamour, Eva Burgers, Anne-Gine Goemans, Marjolijn van Heemstra, Daan Heerma van Voss, Auke Hulst, Murat Isik, Ernest van der Kwast, Alma Mathijsen, Cis Meijer, Gustaaf Peek, Jowi Schmitz, Buddy Tegenbosch, Margje Woodrow en de 3PAK-auteurs. Zij gaan op eigen wijze met leerlingen in de bovenbouw van het vmbo, havo en vwo in gesprek over lezen en het schrijven van een boek.
 
Bij de start van de Boekenweek voor Jongeren worden ook de winnaars bekendgemaakt van Beste Boek voor Jongeren, zo meldt de CPNB, organisator van de Boekenweek voor Jongeren. De tien nominaties zijn door een volwassen vakjury speciaal aanbevolen voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Een jongerenjury kiest welke boeken volgens hen de beste zijn in 2018. De twee winnaars ontvangen ieder een geldbedrag van € 15.000,-. In de categorie Oorspronkelijk Nederlands zijn genomineerd: Alex Boogers met Onder een hemel van sproeten (Podium), Nhung Dam met Duizend vaders (De Bezige Bij), Roelof ten Napel met Het leven zelf (Atlas Contact), Henk van Straten met Wij zeggen hier niet halfbroer (Nijgh & Van Ditmar) en Arjan van Veelen met Aantekeningen voor het verplaatsen van obelisken (De Bezige Bij). In categorie Vertaald zijn genomineerd: Fatma Aydemir met Ellebogen (Signatuur), Edward Docx met Laat los mijn hand (Atlas Contact), Karl Geary met Montpelier parade (Ambo|Anthos), Sara Nović met Wie het mooist valt (Meulenhoff) en Angie Thomas met The Hate U Give (Moon).

De Boekenweek voor Jongeren is een vervolg op de campagne Literatour, die door Stichting CPNB en Stichting Lezen vanaf 2015 jaarlijks in september georganiseerd werd. Vorig jaar werd de geschenkbundel 3PAK geschreven door  Özcan Akyol, Mano Bouzamour en Elfie Tromp. De campagne gaat met ingang van dit jaar dus officieel verder onder de nieuwe naam 'Boekenweek voor Jongeren'.  


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie