HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Rotterdam organiseert 'businesscolleges' op centraal station
23-05-2018
Vanaf eind mei organiseert Bibliotheek Rotterdam in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit, uitgeverij Business Contact en de StationsHuiskamer op Rotterdam Centraal vijf zogeheten 'stationscolleges' over businessgerelateerde onderwerpen voor treinreizigers en andere geïnteresseerden. De colleges zijn vrij toegankelijk.
Bibliotheek Rotterdam, die 1 november vorig jaar een vestiging opende op het centraal station van Rotterdam, is initiatiefnemer en organisator. Nyenrode en Business Contact leveren de sprekers aan en de StationsHuiskamer Rotterdam Centraal treedt op als gastheer. Door de kosteloze bijdrage van alle partners zijn de colleges vrij toegankelijk voor publiek. Aanmelden is wel nodig.
 
De eerste van de businessgerelateerde colleges vindt plaats op 31 mei en zal verzorgd worden door managementgoeroe Ben Kuiken, die het zal hebben over het nieuwe werken met behulp van technieken als scrum, lean en holacracy. Eind juni spreekt sociaalpsycholoog en technisch bedrijfskundige Pieter van der Haak over eigenaarschap in organisaties.
Daarna volgen in het najaar nog colleges waarin aandacht wordt besteed aan de steeds grotere rol die algoritmes in ons bestaan spelen (Nart Wielaard), positionering van bedrijven en organisaties in het digitale tijdperk (Julian Stevense) en de revolutionaire impact van digitale technologieën als kunstmatige intelligentie, robotisering, blockchains, cryptovaluta en biotechnologie op de maatschappij (Bob de Wit).

Na Rotterdam worden de stationscolleges ook in de Bibliotheek op station Haarlem geïntroduceerd, zo meldt ProBiblio.
Voor meer informatie over de vijf colleges, zie de agenda op de website van Bibliotheek op het station.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie