HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Bergen op Zoom dicht vanwege wateroverlast
28-05-2018
De bibliotheek in Bergen op Zoom blijft vandaag dicht vanwege forse wateroverlast, veroorzaakt door de zware hoosbuien die Brabant zondag teisterden.
Gisteren moest de bibliotheek in Bergen op Zoom, een vestiging van Bibliotheek Het Markiezaat, al eerder sluiten vanwege de overvloedige regenval, waardoor een deel van de bibliotheek onder water kwam te staan. De bibliotheek wordt vandaag leeggepompt en kan naar verwachting dinsdag weer haar deuren openen. De boeken zijn door het water niet beschadigd.
 
Vestigingsmanager Pascale van Zuilen stelt tegenover Omroep Brabant: 'Het water gutste naar beneden. We hebben daar al eens eerder een lekkage gehad. (...) Voordat onze collectie in gevaar komt, moet er flink wat gebeuren. Er zijn meerdere verdiepingen in het gebouw en er zit nog een kelder en een zolder in het pand. Die lopen als eerste onder water. Nu is het vooral inventaris die nat is geworden. Er staat eigenlijk niets qua collectie.'  Van Zuilen voegt daar echter aan toe te verwachten dat de totale schade mee zal vallen. 'Laten we het allemaal niet overdrijven. Er staat hoogstens tien centimeter water tot aan mijn enkels.'

De bibliotheek heeft al eerder op dezelfde plek te kampen gehad met binnenstromend water als gevolg van zware regenval. Er zijn toen reparaties uitgevoerd, maar die zijn nu dus niet toereikend gebleken. Het water komt binnen via het terras in de Franse Tuin, achter Het Markiezenhof, het gebouw van de bibliotheek, aldus BN De Stem.

Een gespecialiseerd bedrijf zal vandaag het water wegpompen, waarna de schade wordt hersteld en de bibliotheek op orde wordt gebracht. Om die reden is de vestiging vandaag de hele dag gesloten geweest. Naar verwachting kan de bibliotheek morgen weer bezoekers ontvangen. Bibliotheekleden konden vandaag wel terecht in de vestiging in Halsteren


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie