HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Arend Middelveld vertrekt als bestuurder Biblionet Groningen
29-05-2018
De raad van toezicht van Biblionet Groningen heeft bestuurder Arend Middelveld ontslagen. Monique Bellersen is aangetrokken als interim-bestuurder. 
In een persbericht stelt Biblionet Groningen dat het vertrek van Arend Middelveld het gevolg is van de keuze voor een nieuwe bestuursstijl. 'Biblionet Groningen (...) heeft te maken met grote veranderingen in de verantwoording richting provinciale en gemeentelijke overheden. Daarnaast staat Biblionet Groningen de komende jaren voor uitdagingen op het gebied van (digitale) innovatie. De raad van toezicht is tot de conclusie gekomen dat er een vernieuwende bestuursstijl nodig is om de nieuwe koers succesvol uit te voeren,' aldus het persbericht.
 
Interim-bestuurder Monique Bellersen gaat samen met het huidige managementteam een nadere invulling geven aan de innovaties bij Biblionet Groningen. Per 1 oktober 2018 gaat Middelveld uit dienst. In de tussentijd rondt hij nog een aantal lopende projecten af.

Arend Middelveld trad in juni 2012 aan als voorzitter van de Raad van Bestuur van Biblionet Groningen, en was al sinds 2005 lid van de RvB. Hij volgde Rob Pronk op, die vanaf 2000 functioneerde als voorzitter.
Jur Stavast, voorzitter van de Raad van Toezicht, stelt over Arend Middelveld: 'Middelveld is reeds zeer lang verbonden aan deze organisatie en haar voorgangers. Wij zijn hem meer dan erkentelijk voor de enorme bevlogen en inhoudelijke sturing die hij in al die jaren heeft gegeven.' Gedurende zijn dienstverband werkte Arend Middelveld op diverse niveaus, waarvan de laatste dertien jaar als bestuurder. 'Hij heeft in die jaren een grote bijdrage geleverd aan de groei en ontwikkeling van Biblionet Groningen,' aldus Stavast.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Dity Hofman
7-9-2018 11:00
Geacht bestuur Biblionet
 Hoe Kun je iemand als Arend er uitgooien terwijl je hem noemd als bevlogen en inhoudelijke bestuurder
en een grote bijdrage geleverd heeft aan groei en ontwikkeling. 
Ik snap niks van jullie beleid.
Dity Hofman, vrijwillig medewerker Bellingwolde

 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie