HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheekinrichter Bomefa failliet verklaard
29-05-2018
Het Kampense bedrijf Bomefa, gespecialiseerd in bibliotheekinrichtingen, is op 22 mei failliet verklaard door de rechtbank Overijssel in Zwolle. Volgens curator Dignus Meulenberg bestaat er volop interesse van andere partijen om Bomefa over te nemen en de activiteiten voort te zetten.
Onder het faillissement vallen Bomefa Beheer BV en de onderliggende vennootschappen Bomefa Holding BV, Bomefa BV, Lundiflex Archief- en Stellingsystemen BV, Stalad Projectinrichting BV en de eigen transportorganisatie BLS Kampen BV, zo meldt de Stentor
 
Het bedrijf, waar ruim vijftig mensen werkzaam zijn, bestaat sinds 1962 en is actief in Nederland, België, Groot-Brittannië en Noorwegen, zowel op het gebied van openbare bibliotheken als onderwijs- en particuliere bibliotheken. Bomefa deed alles in eigen beheer, van ontwerp tot productie, transport en installatie. Dochteronderneming Lundiflex was gespecialiseerd in archiefinrichtingen, terwijl BMF Products zich toelegde op de levering van dealerproducten voor kantoor- en schoolinrichters, onder andere meubilair voor de Bibliotheek op school.

Volgens curator Meulenberg is er veel interesse voor overname van Bomefa. Meulenberg verwacht tussen nu en twee à drie weken een definitieve koper voor het bedrijf te hebben gevonden, zo meldt de Stentor.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie