HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ton van Vlimmeren nieuwe voorzitter EBLIDA
30-05-2018
Vandaag is tijdens de EBLIDA Annual Council Meeting in Straatsburg Ton van Vlimmeren gekozen als de nieuwe voorzitter van The European Bureau of Library, Information and Documentation Association (EBLIDA) voor de periode 2018 - 2021.
Van Vlimmeren (pdf), directeur van Bibliotheek Utrecht, werd voorgedragen door de VOB en FOBID en door verschillende buitenlandse bibliotheekorganisaties zoals Bibliothek & Information Deutschland (BID), ALBAD (Luxemburg), Associazione Italiana Biblioteche (AIB) en Swedish Library Association. Als vice-voorzitter werd de Italiaan Stefano Parise gekozen en de nieuwe penningmeester is de Luxemburger Jean-Marie Reding, zo meldt EBLIDA.  Ton van Vlimmeren is verder voorzitter van de Stichting NBD en bestuurslid van de Stichting Pica.
 
Drie jaar geleden werd Charles Noordam, (oud-)directeur Bibliotheek Den Haag, gekozen in het bestuur van EBLIDA, voor de periode 2015-2018. Hij werd voorafgegaan door Erna Winters, die twee termijnen diende als Nederlandse vertegenwoordiger vanuit de VOB.

De EBLIDA-jaarvergadering, de zesentwintigste EBLIDA Annual Council Meeting, vindt vandaag en morgen plaats in Straatsburg en heeft dt jaar als motto 'Libraries bridging borders'. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie