HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Sjaak Driessen vertrekt na 34 jaar als directeur bblthk Wageningen
31-05-2018
Sjaak Driessen neemt op 1 december afscheid als directeur van bblthk, de openbare bibliotheek van Wageningen. Driessen gaat na een directeurschap van ruim 34 jaar met pensioen.
Sjaak Driessen trad in maart 1984 in dienst van Bibliotheek Wageningen, die later bblthk ging heten. Deze door Driessen ingevoerde naamsverandering had mede te maken met de transformatie van de bibliotheek van een boekenuitleencentrale tot een bredere instelling, die zich dankzij samenwerkingsverbanden met andere culturele, educatieve en maatschappelijke organisaties ontwikkelde tot een podium en huiskamer van de stad. Toch bleef voor Driessen het boek centraal staan. 'Ik heb mij altijd verzet tegen een overmaat aan innovatie,' zegt hij tegenover de Gelderlander.
Driessen omschreef de bibliotheek in 2011 als 'een aanmoedigende omgeving waarin vrij kan worden geëxploreerd in een rijkdom aan informatie en media', een plek waar geen druk is om leerdoelen te halen, 'wel om zich vrijelijk te verdiepen in wat door anderen is - of ter plekke wordt - verwoord en verbeeld'.

Driessen zegt na 1 december nog even achter de schermen lopende projecten af te zullen werken en zijn opvolger in te werken, om dan begin 2019 echt met pensioen te gaan.
 
De zoektocht naar een opvolger is inmiddels gestart. In de vacature (pdf) wordt gevraagd om een cultureel ondernemer en netwerker die de ingezette koers verder vorm moet geven en de positie en dienstverlening van de bblthk verder dient te verstevigen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie