HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Opmeer kan dankzij schenking nieuwe dienstverlening realiseren
07-06-2018
De bibliotheek in Opmeer, een vestiging van de Westfriese Bibliotheken, heeft dankzij een nalatenschap van een trouw lid twee nieuwe gedeeltes kunnen realiseren. Door de schenking kon de leesruimte worden omgevormd tot een gezellige huiskamer en kon er een DigiLab worden gerealiseerd. Het legaat kwam van Jan de Beurs, die jarenlang wekelijks de bibliotheek bezocht. 
Om Jan de Beurs te danken voor zijn nalatenschap is er een lunch georganiseerd in de nieuwe woonkamer van de bibliotheek. Voor deze lunch was de familie De Beurs-Buisman uitgenodigd, het team van de bibliotheek Opmeer en een vertegenwoordiger van de gemeente. Als officieel moment is gekozen voor het plaatsen van een foto van Jan de Beurs op de schouw in de woonkamer. Jan de Beurs bleek na zijn dood een aanzienlijk bedrag ten bate van de bibliotheek in Opmeer te hebben nagelaten. Jan de Beurs kwam iedere week naar de bibliotheek in Opmeer, waar hij vooral streek- en familieromans leende. 
 
Behalve de huiskamer kon er met de schenking in de Bibliotheek Opmeer ook een DigiLab gerealiseerd worden. In het nieuwe DigiLab kunnen bezoekers onder andere kennismaken met robots en een virtual reality-bril. Jonge kinderen kunnen hier spelenderwijs leren omgaan met nieuwe technologie, maar het is ook de bedoeling dat het een plek wordt voor ouderen die nog geen ervaring hebben met de nieuwe technologie. In het DigiLab kan men leren programmeren of het ervaren. Ook vinden bezoekers er een mini-robot die kleurcodes leest, een 3D-printer, waar men voor een klein bedrag een eigen ontwerp kan printen en er is een chip die gestuurd kan tekenen en schrijven, zo meldt het Westfries Weekblad.

Het DigiLab wordt op 4 juli officieel geopend door wethouder Rob Tesselaar.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie