HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Zwolle genomineerd voor BNG Bank Cultuurparticipatieprijs met Stadkamer
08-06-2018
De gemeente Zwolle is genomineerd voor de BNG Bank Cultuurparticipatieprijs, die wordt uitgereikt aan de gemeente die uitblinkt in het stimuleren van cultuurparticipatie in de regio. Zwolle heeft de nominatie te danken aan de manier waarop het beleid op het gebied van cultuurparticipatie met name via de Stadkamer wordt uitgevoerd. Er zijn nog vier andere gemeenten genomineerd. De winnaar wordt op 28 juni bekendgemaakt. 
De jury stelt over Zwolle: ‘In Zwolle wordt het beleid van de gemeente zichtbaar in een aantal krachtige beleidsinstrumenten die hun effect hebben in de praktijk. De jury is erg te spreken over de manier waarop het beleid in de gemeente Zwolle is uitgewerkt. De krachtige instrumenten zijn voor andere grote gemeenten een mooi en vernieuwend voorbeeld van fondsvorming in cultuureducatie en cultuurparticipatie. Stadkamer is met de bibliotheek de huiskamer van de stad, en een culturele ontmoetingsplek voor de inwoners. Daarnaast werkt Stadkamer met adviseurs als verbinders in de wijk en heeft het vier culturele fondsen in beheer, gericht op culturele initiatieven in wijken, amateurkunst en cultuureducatie en –participatie binnen het onderwijs.’
Stadkamer wordt geprezen als een brede culturele instelling in Zwolle, die een aantal functies in zich verenigt, onder andere bibliotheek en adviescentrum voor Zwolse instellingen die te maken hebben met cultuureducatie en –participatie. ‘Belangrijk is het concept “van, voor en door Zwolle” dat centraal staat in Stadkamer. Dat wil zeggen dat de fysieke locatie een plek is waar Zwollenaren kunnen komen om te werken, studeren of te ontspannen, maar ook om te maken en te co-creëren. Stadkamer is “dé huiskamer” van de stad. Dat concept slaat aan: in 2018 is Stadkamer uitgeroepen tot beste bibliotheek van Nederland,’ aldus de jury.
 
De BNG Bank Cultuurparticipatieprijs is een prijs die het BNG Cultuurfonds jaarlijks in samenwerking met iktoon - de maand voor amateurkunst - uitreikt aan de gemeente die uitblinkt in het stimuleren van cultuurparticipatie in de regio. Dit jaar zijn naast Zwolle verder nog genomineerdAssen, Lisse, Meierijstad en Steenbergen. De winnaar van de BNG Bank Cultuurparticipatieprijs, die bekend gemaakt wordt op 28 juni, tijdens de afsluiting van de iktoon-maand, ontvangt 15.000 euro.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie