HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Herzele bezoekt scholen met stripbakfiets
27-06-2018
De laatste twee weken van dit schooljaar krijgen de scholen in het Oost-Vlaamse Herzele bezoek van een stripbakfiets die boordevol strips en kleuterboekjes zit om tijdens de schoolvakantie bij de leerlingen het leesvirus levend te houden. 
De stripbakfiets zal tijdens de komende laatste schoolweken langs alle lagere scholen en kleuterscholen in Herzele trekken. De bibliotheek in de Herzeelse Wattenfabriek wil met het initiatief vlak voor de schoolvakantie de bibliotheek naar de leerlingen brengen, in plaats van dat de leerlingen naar de bibliotheek moeten komen. Cultuur- en bibliotheekpromotor Liesbet Crabbé zegt daarover: ‘De bakfiets zit boordevol strips. Tijdens de speeltijd kunnen de kinderen naar vrije lust strips lezen en dat valt duidelijk in de smaak. De kleuters kunnen kiezen uit prentenboeken en zoekboeken, en af en toe lees ik ook een verhaaltje voor. Met dit project zet onze bib in op leesbevordering bij kinderen en maakt ze promotie om te lezen tijdens de zomervakantie.’  
 
De bakfiets is enkele jaren geleden aangekocht door Route 42, het samenwerkingsverband van de bibliotheken in Geraardsbergen, Lierde, Zottegem, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Herzele om dit soort activiteiten uit te voeren.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie