HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Cobi Oosterveld is NBD Biblion Jeugdbibliothecaris van het Jaar
28-06-2018
Cobi Oosterveld, specialist Jeugd bij de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB), is verkozen tot NBD Biblion Jeugdbibliothecaris van het Jaar, zo werd gisteren bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in OBA Bijlmerplein, waar ook de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury werden gehuldigd. 
Cobi Oosterveld, werkzaam in de bibliotheekvestiging Uden van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken, wordt door de jury omschreven als ‘een klassieke, gedegen leesbevorderaar die met onverminderd enthousiasme kinderen wil stimuleren, zowel met “ouderwets” lezen als op andere terreinen, zoals digitale geletterdheid.’ Zij ontving een geldbedrag van 500 euro, te besteden aan uitbreiding van de collectie van de bibliotheek.

De jury van 2018 bestond uit: Tanja Wallroth (NBD Biblion), Astrid van Dam (De Bibliotheek op school) en Karen Bertrams (ProBiblio). 
 
Tijdens de bijeenkomst in de OBA-vestiging Bijlmerplein, die werd afgetrapt door Darryl Amankwah, dit jaar de kinderdirecteur van de OBA, en gepresenteerd door Lieke van Lexmond, werden ook de winnaars bekendgemaakt van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Volgens 25.000 stemmende kinderen in Nederland zijn De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton en Het leven van een loser 11 – Drie keer niks van Jeff Kinney de winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2018, respectievelijk in de leeftijdscategorieën 6 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar.
Daarnaast deelde de Senaat van de Kinderjury nog pluimen uit aan De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre van Marte Jongbloed (leeftijdscategorie 6-9 jaar) en aan IzzyLove 7, Expeditie vriendschap van Manon Sikkel (leeftijdscategorie 10-12 jaar).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie