HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe bibliotheekvestiging Rotterdam Schiebroek geopend
06-07-2018
Deze week is het nieuwe bibliotheekfiliaal in de Rotterdamse wijk Schiebroek geopend. De officiële openingshandeling werd verricht door directeur Theo Kemperman en rayondirecteur Jenny Fix van Bibliotheek Rotterdam. De vestiging is na bijna zestig jaar verhuisd van haar oude onderkomen in de kerk aan het Kastanjeplein naar de Peppelweg, dé winkelstraat van Schiebroek. 
Met de verhuizing naar het nieuwe pand zijn ook de voorzieningen van de bibliotheek in Schiebroek uitgebreid. Er zijn een ruime collectie voor jong en oud, studieplekken en ruimte voor ontmoeting en activiteiten. Het gaat om de tiende opening van een nieuwe bibliotheek in Rotterdam (verhuizingen, herinrichtingen en nieuwe locaties) binnen drie jaar tijd, aldus Bibliotheek Rotterdam
 
Bibliotheek Rotterdam noemt de inrichting van de nieuwe vestiging uitnodigend, duurzaam en flexibel vanwege verrijdbare kasten. Het filiaal is 51 uur per week open, waarvan 29,5 uur op basis van selfservice.

Bibliotheekdirecteur Theo Kemperman zegt naar aanleiding van de opening: ‘Ik vind het heel spannend dat dit alweer de tiende opening is. Graag wil ik benadrukken dat we er trots op zijn dat we midden in de wijk zitten, dichtbij de mensen. Ik wil iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt bedanken. Fijn dat we dit samen doen, op deze mooie centrale plek. Een ontmoetingsplek met ruimte voor activiteiten en aandacht voor het bevorderen van taalvaardigheid.’

Eerder (her)opende de bibliotheek onder andere vestigingen in Rotterdam CS, Het Lage Land, Zuidwijk/Pendrecht en Delfshaven, nadat er in de jaren 2011-2015 verschillende filialen dicht gingen. In 2011 besloot Rotterdam tot een herstructurering van de bibliotheek, in het kader waarvan het toenmalige aantal van 24 wijkvestigingen zou moeten worden teruggebracht naar zes grote bibliotheekvestigingen in 2020. Begin 2016 kwam de in 2015 als bibliotheekdirecteur aangetreden Theo Kemperman echter weer terug op het in 2011 ingezette beleid. Er wordt nu ingezet op spreiding van vestigingen in de stad, met als uitgangspunt diversifiëring, bibliotheken op maat, aangepast aan de behoeften van de wijk waar ze gevestigd zijn.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie