HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
NOBB-project ‘Leesmiljonairs’ tegen zomerdip
09-07-2018
Om te voorkomen dat kinderen in de zomervakantie een achterstand in hun leesontwikkeling oplopen, organiseert de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB) deze zomer het project ‘Leesmiljonairs’. Het idee is om gezamenlijk als deelnemers aan het project de komende maanden een miljoen minuten te besteden aan lezen. 
NOBB meldt over het project: ‘Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, soms wel één à twee niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Dit wordt de zomerdip genoemd. Om deze zomerdip tegen te gaan wil de bibliotheek deze zomer alle kinderen mét hun familie uitnodigen om deel te nemen aan het project “Leesmiljonairs”.’ Alle kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 die meedoen aan het project gaan samen proberen een miljoen minuten te lezen. 
 
Zowel het lezen thuis, het voorlezen als het regelmatig bezoeken van de bibliotheek tellen mee. Bij de bibliotheek kunnen de deelnemers een speciaal Leesmiljonairs-boekje ophalen waarin ze de gelezen minuten kunnen opschrijven. Kinderen kunnen met hun leesminuten bronzen, zilveren en gouden diploma’s halen. Alle minuten van de deelnemende lezers worden bij elkaar opgeteld en per week wordt de tussenstand bijgewerkt op de speciale leesmeter in de bibliotheken in Bernheze, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden. Als het einddoel wordt gehaald, komt er een afsluitingsfeest waarvoor alle deelnemers worden uitgenodigd.

Het project ‘Leesmiljonairs’ loopt van 1 juli tot en met 10 oktober en wordt tijdens de Kinderboekenweek afgesloten met een feest. Het project startte enkele jaren geleden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie