HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
ProBiblio organiseert studiereis naar Denemarken voor jeugdbibliothecarissen
07-08-2018
ProBiblio organiseert van donderdag 6 tot en met zondag 9 december 2018 een vierdaagse studiereis naar Kopenhagen, gericht op jeugdbibliothecarissen en leesconsulenten. Tijdens de studiereis is er aandacht voor de Deense aanpak om kinderen met een leesprobleem meer leesplezier te bezorgen.
De studiereis (die aansluit bij de Makkelijk Lezen Plein-dienstverlening) zal de groep jeugdbibliothecarissen en leesconsulenten een programma bieden rondom de doelgroep zwakke lezers in het primair onderwijs. Er zullen verschillende opvallende Deense initiatieven en projecten gericht op deze doelgroep bezocht worden.
 
ProBiblio meldt over de studiereis: 'We bezoeken bibliotheken (waaronder de niet-te-missen Black Diamond) en een basisschool, discussiëren met Deense jeugdbibliothecarissen en leerkrachten over hun "best practices", zoals Makkerlezen, Reading Recovery en de landelijke dyslexietests. Ook komt de Deense bedenker van het project "Boekenbakkers" vertellen waarom hij dit project juist voor deze doelgroep heeft ontwikkeld.'


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie