HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
KB start pilot interactieve webinars
24-08-2018
De Koninklijke Bibliotheek (KB) start in oktober met het aanbieden van online webinars voor medewerkers van openbare bibliotheken. Het gaat om een pilot waarmee de KB wil onderzoeken of deze manier van kennisuitwisseling voorziet in een behoefte.
In de interactieve webinars zullen verschillende actuele thema's behandeld worden. De eerste webinar staat gepland op dinsdag 2 oktober van 14.00 uur tot 14.30 uur en gaat over het bereiken van Nederlandstalige laaggeletterden (NT1’ers). In deze webinar onder andere uitleg over de strategiekit Hoger Bereik en de aanpak die hierin beschreven wordt. Er wordt beschreven hoe een start gemaakt kan worden met het beter bereiken van NT1’ers, wat de bibliotheek hiervoor nodig heeft en welke middelen een bibliotheek hiervoor in kan zetten, zo meldt de KB.
 
Deelnemers van de webinars kunnen op het werk of thuis inloggen en in een besloten omgeving een presentatie volgen. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Na afloop wordt het webinar op het YouTube-kanaal van de KB gepubliceerd. 
Deelname aan de webinars is, na aanmelding, kosteloos.

De proef loopt tot het eind van dit jaar.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie