HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe bibliotheek Deventer gaat onderdak bieden aan jazzpodium
27-08-2018
Het Deventer Jazzpodium 'Taste of Jazz' krijgt onderdak in de nieuwe centrale bibliotheek van Deventer, die over een maand opent aan de Stromarkt. Het eerste concert vindt plaats op 16 september, anderhalve week vóór de officiële opening van het gebouw.
'Taste of Jazz' begon zo'n zes jaar geleden als een concertreeks die werd georganiseerd in de Fermerie Deventer met kleinschalige optredens, met als doel om het publiek kennis te laten maken met zoveel mogelijk kanten van de jazzmuziek. Inmiddels trekken de concerten een groot en trouw publiek uit de gehele regio en was de locatie regelmatig te klein om alle belangstellenden onder te kunnen brengen.
 
De organisatie van 'Taste of Jazz' ziet mogelijkheden om de formule in de nieuwe bibliotheek verder uit te bouwen, in samenwerking met de exploitant van de horeca, Joop van Leeuwen, die onder de naam 'Oscar in de bieb' culturele en muzikale activiteiten in het gebouw wil gaan organiseren, aldus de Deventer Post. De op de begane grond gelegen horecavoorziening 'Oscar in de bieb' beschikt over een podium voor muziekoptredens. Ook is er in het souterrain een theaterzaal ingericht voor een meer intieme concertbeleving.

Taste of Jazz start met een reeks van acht concerten in de nieuwe Deventer bibliotheek. De concerten vinden steeds plaats op de derde zondag van de maand, van september tot en met april 2019.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie