HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheekorganisaties willen IFLA-conferentie in 2021 naar Rotterdam halen
29-08-2018
Onder het motto 'Let's work together... in Rotterdam!' hebben verschillende Nederlandse bibliotheekorganisaties samen met de Erasmusuniversiteit een voorstel aan de internationale bibliotheekorganisatie IFLA gedaan om de jaarlijkse WLIC-conferentie van 2021 in Rotterdam te organiseren.
Op dit moment vindt in Kuala Lumpur het jaarlijkse World Library and Information Congress (WLIC) van de International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA) plaats, dat vandaag zal worden afgesloten. Tijdens de conferentie in Kuala Lumpur sprak het nationale comité onder voorzitterschap van Theo Kemperman met de directeur van IFLA over het voorstel om de IFLA-conferentie in 2021 naar Rotterdam te halen. De organisaties die bij het bid betrokken zijn, Bibliotheek Rotterdam, Koninklijke Bibliotheek (KB), Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB), Erasmusuniversiteit en Stichting Samenwerkende POI's Nederland, hebben onder de titel  'Let's work together... in Rotterdam!' een filmpje gemaakt om hun voorstel te presenteren, zo meldt de VOB.
 
Tijdens de WLIC-conferentie van 2019 in Athene zal IFLA bekendmaken waar het congres in 2021 gehouden zal worden. De IFLA-conferentie van 2020 zal plaatsvinden in Azië of Oceanië. Vandaag werd bij de afsluiting van de conferentie in Kuala Lumpur bekendgemaakt dat in augustus 2020 Auckland, Nieuw-Zeeland, de gaststad van het congres zal zijn. De afgelopen jaren vonden de congressen plaats in Wroclaw, Polen, Columbus, Verenigde Staten en Kaapstad, Zuid-Afrika.
 
De jaarlijkse IFLA-conferentie, die acht dagen duurt, trekt over het algemeen zo'n 3500 deelnemers uit circa 120 landen. In het document 'Invitation for Expressions of Interest from potential host countries for the IFLA World Library and Information Congress 2021' (pdf)  geeft de IFLA aan dat met de organisatie van het congres een budget van ongeveer 2 miljoen euro gemoeid is, maar daar tegenover staat dat het de organiserende stad ook veel inkomsten oplevert, alsmede een gelegenheid voor het organiserende land om het eigen bibliotheekwerk te presenteren.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie