HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Velsen maakt doorstart Kunstencentrum mogelijk onder nieuwe naam KUNSTFORM
03-09-2018
Het Kunstencentrum Velsen, dat deze zomer vanwege een faillissement in de problemen kwam, maakt met ingang van september een doorstart onder de vleugels van Bibliotheek Velsen onder de naam KUNSTFORM.
Kunstencentrum Velsen (KCV) in IJmuiden werd op 16 juli failliet verklaard nadat de gemeenteraad haar vertrouwen in een zelfstandig voortbestaan van het Kunstencentrum had opgezegd. Het Kunstencentrum Velsen vroeg op 13 juli faillissement aan, nadat de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering van 12 juli het verzoek voor een eenmalige subsidie van 300.000 euro afwees en besloot ook geen structurele bijdrage van 70.000 euro toe te zeggen. Het bestuur van het KCV had de gemeente een herstelplan voorgelegd, maar dat kon de meerderheid van de raad niet overtuigen. In de zoektocht van de Gemeente Velsen naar een geschikte overnamepartij van het failliete kunstencentrum gaf curator Moeijes de voorkeur aan Stichting Bibliotheek Velsen, dat de gehele boedel van het KCV overnam. Op woensdag 25 juli 2018 vond de officiële overdracht van het KCV bij de curator plaats.
 
Bibliotheek Velsen laat nu in een persbericht weten dat de doorstart van het kunstencentrum met ingang van september officieel vorm krijgt met de nieuwe stichting KUNSTFORM. Op 3 september wordt al gestart met de lessen bij Danceworks en de continuering van het cultuuronderwijs. Op zondag 9 september vindt de auditie voor de Allround Vooropleiding plaats en de inschrijvingen voor de Volksuniversiteit zijn ook reeds gestart via de website.

Bibliotheek Velsen stelt dat uitgangspunt van de overname van het voormalig Kunstencentrum Velsen is een nieuwe netwerkorganisatie te bouwen door de samenwerking aan te gaan met professionele, vernieuwende en inspirerende partijen. 'Zo zijn er voor muziek gesprekken gaande met KOEL Producties, Alphenaar en met de muziekdocenten van het voormalig KCV. Rondom beeldende kunst en theater worden de verschillende opties nader uitgewerkt. KUNSTFORM staat open voor gesprekken met verschillende aanbieders die elkaar onderling versterken vanuit samenwerking. Wij vinden het belangrijk dat alle docenten een goede plek vinden en bovenal dat cursisten in de regio voldoende keuze hebben en op de hoogte zijn van het aanbod. Een tijdelijke website is ontwikkeld zodat cursisten zich kunnen aanmelden: www.kunstformvelsen.nl,' aldus Bibliotheek Velsen.

KUNSTFORM omschrijft zichzelf als 'hét platform voor kunsteducatie binnen Velsen en onderdeel van de bibliotheek. Wij bieden cultuuronderwijs op het hoogste niveau en doen dat met lessen in dans, theater, muziek en beeldende vorming. Hier is ruimte voor perFORMing, talentontwikkeling, transFORMatie, maar bovenal plezier binnen de diverse kunstvormen.
Daarnaast werkt KUNSTFORM samen met een groot aantal (middelbare) scholen binnen de gemeente en worden vraag en aanbod bij elkaar gebracht.'
 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie