HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Midden-Brabant lanceert mobiel digilab
07-09-2018
Bibliotheek Midden-Brabant zal op zaterdag 8 september in  het filiaal Wagnerplein in Tilburg haar nieuwe mobiele digilab presenteren. De bibliotheek wil zo meer mensen de gelegenheid bieden kennis te nemen van de nieuwste media en technieken.
In de hoofdvestiging van bibliotheek Midden-Brabant is al enkele jaren een vast digilab te vinden, maar de bibliotheek wil met het inzetten van een mobiel digilab ook aanwezig zijn in wijken waar kinderen en volwassenen minder toegang hebben tot digitale leermiddelen. 
 
Peter Kok, directeur van de Bibliotheek, zegt hierover tegenover Omroep Tilburg: 'Wij vinden dat iedereen in Midden-Brabant de kans moet krijgen zijn digitale talenten te ontwikkelen. Met het Digilab aan het Koningsplein bereiken we maar een klein deel van de inwoners. Juist in wijken waar bijvoorbeeld kinderen geen of beperkte toegang hebben tot digitale (leer)middelen is de noodzaak groot. Omdat het ons ontbrak aan materialen konden we daar echter maar sporadisch of op zeer kleine schaal activiteiten aanbieden. Met het Mobiel Digilab wordt het mogelijk veel meer inwoners mediavaardig te maken.'

Op zaterdag 8 september 2018 zal het Mobiel Digilab voor het eerst ingezet worden bij een CoderDojo XL in filiaal Wagnerplein, waar bezoekers dan aan de slag kunnen met onder andere games en gamecontrollers maken, virtual reality, robots programmeren, websites bouwen en knutselen met LED-lampjes, zo blijkt uit een bericht op de website van Bibliotheek Midden-Brabant.

Mobiele makerspaces cq digilabs worden in toenemende mate ingezet door Nederlandse bibliotheken. Friesland had de primeur met het FryskLab, dat in 2013 gelanceerd werd. Daarna volgden onder andere Bibliotheek Rivierenland en Biblionet Drenthe, met jouw.buzz
Ook de Columbus, die sinds 2011 rondrijdt in Zeeland, heeft een aanbod op het gebied van mediawijsheid en digitale leermiddelen voor het primair onderwijs.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie