HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
VVBAD-campagne #bibvooriedereen levert ruim 50.000 handtekeningen op
18-09-2018
De Vlaamse campagne #bibvooriedereen heeft ruim 50.000 handtekeningen opgeleverd. Met de campagne wil de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie (VVBAD) samen met enkele partnerorganisaties aandacht vragen voor het belang van de bibliotheek en een signaal afgeven richting gemeenten om de bibliotheek te blijven steunen. De handtekeningen zullen op donderdag 4 oktober worden aangeboden aan Jan Peumans, de voorzitter van het Vlaams Parlement.
De campagne #bibvooriedereen ging op 19 januari van start met het letterlijk omarmen van zes bibliotheken. Met de campagne Een bibliotheek voor iedereen wil de VVBAD, samen met enkele partnerorganisaties, beleidsmakers ‘en iedereen die het horen wil’, wijzen op het belang en de maatschappelijke meerwaarde van bibliotheken. In aanloop naar de lokale verkiezingen op 14 oktober 2018 riep de Vlaamse vakvereniging de afgelopen maanden iedereen op het zogeheten Bibliotheekcharter te tekenen, waarmee er bij gemeentebesturen op wordt aangedrongen ook na 2018 voldoende te blijven investeren in de bibliotheek.

Met de handtekeningenactie in het kader van #bibvooriedereen, die nog tot 30 september loopt, wil de VVBAD handtekeningen verzamelen onder het Bibliotheekcharter om toekomstige gemeentebesturen duidelijk te maken dat een goed werkende openbare bibliotheek onmisbaar is. Bij de start van de campagne hoopte men 75.000 handtekeningen te kunnen verzamelen.
 
De VVBAD stelt nu in een bericht op haar website tevreden terug te blikken op een geslaagde campagne, 'met bijna 100 ambassadeurs, 49 partnerorganisaties, meer dan 50.000 handtekeningen en stapels prachtige kindertekeningen'.
 
Een kleine delegatie zal de ruim 50.000 handtekeningen op donderdag 4 oktober om 10.00 uur aanbieden aan Parlementsvoorzitter Jan Peumans. 'Met het overhandigen van de handtekeningen willen we in de aanloop naar de lokale verkiezingen iedereen nog eens herinneren aan het belang van bibliotheken. Gemeentebesturen mogen ook in de nieuwe beleidsperiode de bibliotheken niet vergeten en moeten blijvend aandacht hebben voor hun werking en kracht,' aldus de VVBAD.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie