HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
KB organiseert bibliotheekcollege over 'Design Thinking for Libraries'
25-09-2018
De Koninklijke Bibliotheek (KB) organiseert op 23 oktober een bibliotheekcollege van Sidsel Bech-Petersen van Dokk1 in Aarhus, met als motto: 'Design Thinking, building the library of the future together.’ 
Sidsel Bech-Petersen omschrijft zichzelf als ‘library transformer’. Ze was mede verantwoordelijk voor de tien jaar durende transformatie van de centrale bibliotheek van Aarhus tot Dokk1. Sinds 2013 is ze betrokken bij een gezamenlijk project met de Chicago Public Library en Ideo, onder de titel Design Thinking for Libraries. In het kader van dit project is een zogeheten ‘toolkit’ ontwikkeld. De toolkit, die gratis beschikbaar is, biedt instrumenten ‘to design library services and make sure that your library constantly adapt to the needs of the local community by using human-centered design,’ zoals Bech-Petersen het zelf formuleert.

Bech-Petersen zal tijdens het bibliotheekcollege de toolkit toelichten. Een Nederlandse vertaling van de toolkit wordt op korte termijn beschikbaar gesteld. Twee andere sprekers (uit binnen- en buitenland) zullen voorbeelden geven van toepassingen in de praktijk van Design Thinking. Hun namen volgen in het definitieve programma, zo meldt de KB.  
 
De KB organiseerde eerder dit jaar een bibliotheekcollege van Rolf Hapel, directeur van Dokk1 in Aarhus, met als motto: 'Global Librarianship, the Power of the Network'.

Het college is gratis en wordt in het Engels gegeven. De bijeenkomst start om 10.00 uur en wordt om 12.00 uur afgesloten met een lunch. Er zijn 100 plekken beschikbaar.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie