HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Collectie Eye Filmmuseum doorzoekbaar met lichaamsbewegingen
28-09-2018
Filmmuseum Eye heeft tijdens de persvoorstellingsdag van het Nederlands Film Festival de zogeheten Movie Mirror gerepresenteerd. The Movie Mirror, die ontwikkeld is door Studio Louter, is een interactieve installatie die computer vision en machine learning combineert en die functioneert als een zoekmachine die bewegingen vertaalt in een filmisch spiegelbeeld, afkomstig uit de collectie van het filmmuseum. 
Eye omschrijft The Movie Mirror als een interactieve zoekmachine die bewegingen vertaalt in een filmisch spiegelbeeld, afkomstig uit de rijke collectie van het filmmuseum. ‘The Movie Mirror laat je de filmgeschiedenis op een heel nieuwe, speelse manier ontdekken. Want wat gebeurt er [als] je een historische filmcollectie niet met trefwoorden doorzoekt, maar met inzet van je hele lichaam? Terwijl je voor de camera beweegt – een dansje doet, je armen spreidt, hurkt of knielt – creëert The Movie Mirror een filmisch spiegelbeeld. Hoe dat kan is een technisch verhaal, maar het belangrijkste is: ruim zestig films uit de Eye–collectie zijn nu interactief onder handbereik van de bezoeker,’ aldus Eye.

Studio Louter, die The Movie Mirror ontwikkeld heeft, spreekt van een vernieuwende manier om bezoekers de collectie te laten exploreren. ‘Door de combinatie van computer vision en machine learning, matcht The Movie Mirror camerabeelden van de gebruiker met shots uit meer dan zestig films. Van zwart-wit klassiekers, animaties en documentaires tot experiment. In deze selectie films heeft de installatie maar liefst 1.500.000 verschillende poses gedetecteerd. Neem verschillende houdingen aan voor de camera, speel met compositie en laat je verrassen door jouw filmische spiegelbeeld,’ aldus Studio Louter

Studio Louter ontwikkelde The Movie Mirror in samenwerking met Eye en met steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Het prototype van The Movie Mirror is van 29 september tot en met 4 oktober te zien in de Interactive EXPO van het Nederlands Film Festival.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie