HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
KB: eerste webinar geslaagd
18-10-2018
De Koninklijke Bibliotheek (KB) noemt de eerste door haar verzorgde webinar een succes. De op 2 oktober uitgezonden webinar werd bekeken door ongeveer 100 personen, die na afloop via een poll aangaven deze manier van kennisdeling te waarderen, zo stelt de KB.
De webinar van 2 oktober, die ging over het bereiken van Nederlandstalige laaggeletterden, was de eerste in een reeks van online webinars voor medewerkers van openbare bibliotheken. Het gaat om een pilot waarmee de KB wil onderzoeken of deze manier van kennisuitwisseling voorziet in een behoefte.
 
In de interactieve webinars zullen verschillende actuele thema's behandeld worden. Deelnemers van de webinars kunnen op het werk of thuis inloggen en in een besloten omgeving een presentatie volgen. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Na afloop wordt het webinar op het YouTube-kanaal van de KB gepubliceerd. De pilot loopt tot het eind van dit jaar.

Het tweede webinar zal plaatsvinden op 1 november van 13.30 tot 14.00 uur en gaat over  de individuele rapportages die bibliotheken ontvangen bij deelname aan een BOP-meting. Deelnemers krijgen uitleg over de rapportages en leren hoe de resultaten van een BOP-meting op het niveau van een basisbibliotheek vergeleken kunnen worden met het landelijk en provinciaal gemiddelde en met bibliotheken van soortgelijke omvang. 

De KB geeft in een bericht op haar website een overzicht van de zeven webinars die na 1 november nog zullen volgen als onderdeel van de proefperiode.
Het gaat dan om:
12 november van 14.00-14.30 uur: een webinar met instructie over de online Bibliotheek voor OB-klantenservicemedewerkers.
5, 22 en 29 november van 12.00-12.30 uur: een driedelig webinar over de trendontwikkeling rond lezen, lenen en kopen voor OB-medewerkers die hierin geïnteresseerd zijn.
20 november van 14.00-14.30 uur: een webinar over online advertising voor OB-marketeers die geïnteresseerd zijn in het gebruik van Google Adwords.
3 december van 13.30-14.00 uur: een webinar over het OB-netwerkportfolio en de jaarlijkse 'Haal meer uit'-projecten voor medewerkers van openbare bibliotheken die zijn aangesloten op de WaaS, NBC+, Datawarehouse en G!DS.
11 december van 14.00-14.30 uur: een webinar over de plannen van de online Bibliotheek in 2019 voor beleidsmakers, marketeers, communicatiemedewerkers en OB-klantenservicemedewerkers


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie