HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nominatie verkiezing Beste Bibliotheek van Nederland 2019 geopend
18-10-2018
Wie treedt er in de voetsporen van vorige winnaars als School 7 Den Helder en Stadkamer Zwolle? Bibliotheekblad roept kandidaten op om zichzelf of een andere openbare bibliotheek te nomineren voor de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland 2019. Nomineren kan tot en met 31 oktober.
Vindt u dat uw vestiging of die van uw collega's niet mag ontbreken in het deelnemersveld van de kandidaten die kans maken op de NBD Biblion Award, stuur dan uiterlijk 31 oktober van dit jaar een bij voorkeur beargumenteerde mail naar redactie@bibliotheekblad.nl.

De verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland is een jaarlijks evenement dat zich inmiddels bewezen heeft als middel bij uitstek om het bibliotheekwerk lokaal en landelijk op de kaart van pers, publiek en politiek te zetten. De grote respons blijkt onder meer uit het aantal publieksstemmen (de laatste keer ruim 15.000) en de publiciteit in diverse media.

Uit de binnengekomen nominaties stelt een vakjury, met daarin onder anderen de directeur van de regerend kampioen, de shortlist samen. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door het publiek en de vakjury tezamen, waarbij beider stem voor de helft meetelt.

Tijdens het Nationale Bibliotheekcongres (vermoedelijke datum 16 april 2019) zal bekendgemaakt worden wie zich een jaar lang de beste bibliotheek van Nederland mag noemen.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Eimer Wieldraaijer, 06-51236185. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie