HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Voordracht nieuwe voorzitter VOB: Michaël van Straalen
29-10-2018
Bestuur en directie van de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) dragen Michaël van Straalen voor als kandidaat voor het voorzitterschap van de vereniging. Van Straalen heeft een grote bestuurlijke ervaring, onder andere als voorzitter bij MKB Nederland, Stichting van de Arbeid, en de Koninklijke Metaalunie. Tijdens de VOB-ledenvergadering in december moet zijn benoeming bekrachtigd worden.
De VOB meldt in een persbericht over Michaël van Straalen: 'Michaël van Straalen heeft een zeer grote bestuurlijke ervaring, o.a. als voorzitter bij MKB Nederland, Stichting van de Arbeid, en de Koninklijke Metaalunie. Als bestuurder is hij onder meer actief voor Nederlandse Normalisatie, NWO en vult hij het voorzitterschap in van commissies t.b.v. het bedrijfsleven, onderwijs en techniek. Hij heeft een groot netwerk in Den Haag en ook daarbuiten in de wereld van ondernemerschap, onderzoek en onderwijs.  
Michaël gelooft in een leven lang ontwikkelen voor iedereen en ziet een belangrijke rol voor bibliotheken. Hij brak zijn studie Nederlands voortijdig af omdat zijn eigen bedrijf zo succesvol werd dat het niet te combineren was. Zijn warme belangstelling voor cultuur en letteren is gebleven.
Michaël van Straalen is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij verwoordt zijn belangstelling voor onze branche zo: "Ik kijk uit naar de samenwerking met het bestuur, de leden, de medewerkers en de directie van de VOB. Blijven bouwen aan een stevige positie voor de bibliotheken is een belangrijke maatschappelijke opdracht. Als wij gebruik maken van elkaars kracht én verschillen kunnen wij dat realiseren. Ik ga mij daar heel graag voor inzetten."'
 
Van Straalen is de opvolger van Marleen Barth, die in maart van dit jaar opstapte als voorzitter van de VOB. Het wervingsproces voor een nieuwe VOB-voorzitter is begeleid door Brederode Consultants in Weesp.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie