HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek de Boekenberg start Vrijwilligers Academie Nissewaard
02-11-2018
Om vrijwilligers en organisaties beter te ondersteunen is Bibliotheek de Boekenberg in Spijkenisse samen met de gemeente Nissewaard en Stichting Welzijn Ouderen de Vrijwilligers Academie Nissewaard (VAN) gestart. De academie biedt gratis trainingen, workshops en themabijeenkomsten waar kennis en vaardigheden opdoen en delen centraal staan.
Het doel van de Vrijwilligers Academie is vrijwilligers en organisaties te ondersteunen en te laten groeien in de belangrijke rol die zij vervullen in de samenleving, aldus de bibliotheek. Alle vrijwilligers(organisaties) en organisaties die met vrijwilligers uit Nissewaard werken kunnen bij de academie terecht voor informatie en trainingen. 'Van de gastvrouw in het verzorgingscomplex tot aan de penningmeester van de voetbalvereniging, de academie is er voor iedereen,' zo benadrukken kwartiermakers AnneMarijke Tiessen en Annelies Pleit- Zappey van de VAN.
 
De VAN clustert het huidige trainingsaanbod voor vrijwilligers en organisaties in Nissewaard. Lokale organisaties delen hun kennis, waardoor zij niet ieder voor zich het wiel opnieuw hoeven uit te vinden. Zo kan een training gastvrijheid voor diverse servicegerichte organisaties van belang zijn. Vrijwilligers leren dan ook van elkaar vanuit een verschillende werksituatie, zo stelt de Boekenberg in een persbericht. Het aanbod loopt uiteen van een training Invloedrijk Communiceren tot aan het beter leren omgaan met een computer. Ook coaching en inkomsten genereren via slimme sponsoring zijn onderwerpen die aan bod komen. De komende maanden zal het trainingsaanbod verder worden uitgebreid. De VAN richt zich daarbij op de vraag naar scholing van de vrijwilligers zelf. 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie