HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
DRONGO Talenfestival gratis toegankelijk voor bibliothecarissen
08-11-2018
Het DRONGO Talenfestival, het grootste talenfestival van Nederland en Vlaanderen, dat op 9 en 10 november plaatsvindt in Nijmegen, is voor bibliothecarissen gratis te bezoeken dankzij een partnerschap dat de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) met het festival is aangegaan. Tijdens het festival zal ook bekend gemaakt worden wie van de drie genomineerden aan de haal gaat met de titel Beste Bibliothecaris van Nederland. 
Het DRONGO talenfestival, dat jaarlijks plaatsvindt, is het grootste talenfestival van Nederland en Vlaanderen en trekt zo'n 2500 taalprofessionals en algemeen publiek. Dit jaar vindt de zevende editie van het festival plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 november 2018 in de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het programma biedt talloze sessies, culturele optredens, spoedcursussen in diverse talen, demonstraties, live wetenschap, workshops, debatten en een informatiemarkt. Op zaterdag 10 november zal de live uitzending van het radioprogramma De Taalstaat vanuit het festival plaatsvinden. Hoofdgast van presentator Frits Spits is de minister van OCW, Ingrid van Engelshoven. 

Tijdens het DRONGO Talenfestival zal ook de uitreiking plaatsvinden van de NBD Biblion Award voor Beste Bibliothecaris. Op vrijdag 9 november laten de drie kandidaten voor de titel Beste Bibliothecaris, Meike Boertjes, Marjolein Hordijk en Jolanda Robben, 's ochtends in een interactieve sessie met het publiek zien hoe je lezen leuk kunt maken (Groene Zaal, 11.00 uur). Journaliste Wendy de Graaff zal de drie genomineerden bevragen over hun succesvolle aanpak en hun visie op het vak en daarnaast is er ruimte voor vragen uit de zaal. Wim Daniëls, taalkundige en cabaretier, zal vervolgens in de middag (Theaterzaal C, 15.00 uur) de winnaar van de verkiezing onthullen.

Op 9 november zal tijdens het festival ook Frans Bromet aanwezig zijn om opnames te maken voor zijn documentairereeks over bibliotheken, die de VPRO in maart 2019 zal uitzenden tijdens de Boekenweek.

De VOB, dit jaar partner van het festival, biedt bibliotheekmedewerkers de mogelijkheid het DRONGO talenfestival gratis bij te wonen. Daarvoor is het nodig de code DRONGO/VOB2018 te gebruiken bij het aanvragen van toegangskaarten op de website van het DRONGO Talenfestival.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie