HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Eline de Visser van Bibliotheek Bollenstreek verkozen tot TaalHeld Zuid-Holland
08-11-2018
Eline de Visser, projectleider Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek, is afgelopen weekend gelauwerd met de titel TaalHeld 2018 van de provincie Zuid-Holland, vanwege haar inzet voor laaggeletterden in de Bollenstreek.
Sinds 2015 reikt Stichting Lezen & Schrijven jaarlijks de TaalHeldenprijzen uit. Deze zijn in het leven geroepen om mensen die bijzonder actief zijn op het gebied van laaggeletterdheid in het zonnetje te zetten en ze te bedanken voor hun inzet. De prijzen worden uitgereikt in drie categorieën: taalcursist (een (voormalig) laaggeletterde taalcursist en/of Taalambassadeur), taalbegeleider (een persoon die lees– en schrijfcursisten begeleidt), bruggenbouwer (een persoon die of een samenwerkingsverband dat zich inzet om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden in de aanpak van laaggeletterdheid). Voorafgaand aan de landelijke uitreiking vindt de uitreiking van de Provinciale TaalHeldenprijs plaats, waarbij in elke provincie TaalHelden worden genomineerd en verkozen. De 36 provinciale winnaars gaan door als nominaties voor de landelijke TaalHeldenprijs, die in januari 2019 wordt uitgereikt. De drie winnaars ontvangen dan van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden, oprichter van Stichting Lezen & Schrijven, de landelijke TaalHeldenprijs.
 
Eline de Visser is verkozen tot provinciale TaalHeld in de categorie Bruggenbouwer. 'Dankzij haar tomeloze energie en daadkracht heeft ze de afgelopen twee jaar het Taalhuis van de Bibliotheek Bollenstreek echt op de kaart gezet,' aldus Ester van der Wiel, Rayoncoördinator Zuid West van Stichting Lezen en Schrijven, tijdens de regionale verkiezingsdag afgelopen weekend in Rotterdam. De Visser zelf was verrast door haar uitverkiezing. 'Ik had het niet verwacht. Ik doe gewoon mijn werk en word daarbij geholpen door mijn collega’s en vele taalvrijwilligers. Maar volgens de jury krijg ik dingen voor elkaar die anderen niet lukken. Dat is mooi om te horen. Zeker de mensen die geboren en getogen zijn in Nederland schamen zich vaak voor het feit dat ze moeite hebben met taal. Hen bereiken is moeilijk, omdat ze niet uit zichzelf hulp zoeken. Daarom ga ik zelf de boer op. Zo bezoek ik bedrijven om te kijken wat we kunnen doen om de taal- en/of digitale vaardigheden van werknemers te vergroten. Dat wordt gewaardeerd,' aldus De Visser.

In januari strijdt De Visser met winnaars uit andere provincies om de landelijke TaalHeldenprijs.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie