HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Den Bosch fuseert met Bureau Babel en Muzerije tot Babel
09-11-2018
Op 1 januari 2019 zal Bibliotheek Den Bosch samengaan met de Muzerije en Bureau Babel. De nieuwe organisatie krijgt de naam Babel. Op woensdag 7 november onthulde wethouder van Cultuur Mike van der Geld samen met de drie partijen de nieuwe naam: Babel. Nan van Schendel wordt directeur-bestuurder van de nieuwe organisatie. 
Bibliotheek Den Bosch omschrijft de nieuwe organisatie als een platform voor mensen die zich maatschappelijk en cultureel willen ontplooien en willen (blijven) groeien. ‘Babel is thuis in de stad en in de regio, overal: in de wijken en dorpen, op de scholen, aan de Hinthamerstraat. Babel speelt in op de behoeften en ontwikkelt nieuwe initiatieven. De nieuwe organisatie werkt samen met individuen en met maatschappelijke en culturele organisaties in de stad en regio,’ aldus Bibliotheek Den Bosch. Bezoekers, leden, klanten en partners van de drie organisaties kunnen blijven vertrouwen op de dienstverlening die zij gewend zijn, zo verzekert de bibliotheek.

Nan van Schendel, nu nog directeur van Bibliotheek Den Bosch, is benoemd als directeur-bestuurder van Babel en zal de nieuwe organisatie aan Hinthamerstraat 72-74 gaan leiden.
 
De gemeente Den Bosch besloot drie jaar geleden dat educatief Bureau Babel, Muzerije, centrum voor amateurkunst en cultuureducatie, en de bibliotheek zouden moeten fuseren, niet alleen om één ‘krachtige’ partij voor kennis en kunst- en cultuureducatie te creëren, maar ook om een bezuiniging van 620.000 euro te realiseren. Het fusieproces verliep daarna niet altijd geheel probleemloos. Zo werd er lang gediscussieerd over de huisvesting van de nieuwe organisatie. De gemeente wilde aanvankelijk dat de bibliotheek bij buurman Muzerije in zou trekken, maar kwam later tegemoet aan de wens van de fusiepartners om ook het gebouw van de bibliotheek te blijven gebruiken. Wat dat (extra) gaat kosten wordt in de loop van volgend jaar duidelijk, aldus het Brabants Dagblad. Voor het fusietraject is door de gemeente vijf miljoen euro uitgetrokken.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie