HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Cultuurconnect lanceert podcastreeks
14-11-2018
Het Vlaamse Cultuurconnect is gestart met een podcastreeks, getiteld ‘Aan het woord’, waarin telkens twee gasten van binnen of buiten de cultuursector hun licht laten schijnen over een digitaal thema in relatie tot bibliotheken, cultuurhuizen en lezen.
In de eerste aflevering van de reeks, die ongeveer een halfuur duurt, komen Krist Biebauw en Nathalie Deneve van bibliotheek De Krook aan het woord over leescommunity's. Cultuurconnect schrijft bij wijze van toelichting over de eerste aflevering: ‘Onze cultuur van taal en lezen verandert fundamenteel. Vandaag lezen we meer gefragmenteerd door het overweldigende digitale aanbod. Tegelijk groeit de drang naar het analoge verhaal. Hoe kan je een klassieke bibliotheekwerking aantrekkelijk houden en tegelijk zoeken naar nieuwe impulsen? Ook Bibliotheek De Krook ervaart de spreidstand tussen digitale trends en de klassieke bibliotheekfunctie. In deze aflevering hoor je hoe zij hiermee omgaan. Online én offline.’ 
 
Er zullen in ieder geval nog drie podcasts volgen, onder andere met Koen Van Bockstal, directeur van het Vlaams Fonds voor de Letteren, en Sylvie Dhaene, directeur van Iedereen Leest, over welke (digitale) toekomst zij zien voor het boek en voor lezen. Verder staat er een aflevering gepland over hoe je als cultuurhuis omgaat met jongeren en diversiteit, met als gasten Peter Van den Eede, programmator van het boekenprogramma Uitgelezen van Vooruit, en Mathieu Charles van het Minderhedenforum. Ook volgt er nog een aflevering met techneut en ondernemer Wouter Van den Bosch en futurologe Catherine Van Holder over hun visie op de toekomst en over vragen als: welke evoluties zien zij op ons afkomen en hoe kan een cultuurhuis hier in de (nabije) toekomst mee omgaan?

De podcasts zijn te vinden op de website van Cultuurconnect, op Soundcloud en op elke podcast-app voor Android of iOs.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie