HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jacques Malschaert neemt afscheid als directeur Bibliotheekservice Fryslân
19-11-2018
Na ruim zeven jaar neemt directeur-bestuurder Jacques Malschaert afscheid van Bibliotheekservice Fryslân (BSF). De Raad van Toezicht van BSF verwacht op korte termijn een besluit te kunnen nemen over de opvolging.
De Raad van Toezicht van Bibliotheekservice Fryslân en Jacques Malschaert hebben in goed overleg besloten dat de wegen uit elkaar gaan, zo stelt de organisatie in een mededeling aan relaties. 
 
De Raad van Toezicht verklaart verder: 'Jacques Malschaert heeft als directeur-bestuurder de organisatie succesvol door een reorganisatie geleid en onder zijn verantwoordelijkheid zijn de banden in het Fries Bibliotheken Netwerk versterkt door onder andere meerjarige afspraken met elkaar te maken op het gebied van facilitaire ondersteuning. Ook is het cultureel ondernemerschap van de BSF tot ontwikkeling gekomen. Het werkveld van de BSF is daarmee aanzienlijk verbreed en heeft gezorgd voor een stabiele basis waarop de organisatie verder kan bouwen.
BSF groeit nu verder richting een netwerkorganisatie. Een organisatie die samen met bibliotheken, culturele en maatschappelijke partners werkt aan projecten die bijdragen aan een leven lang leren, zodat iedereen mee kan blijven doen aan de samenleving.'

Jacques Malschaert trad in september 2011 aan als directeur/bestuurder van Bibliotheekservice Fryslân, als opvolger van Jellie Tiemersma. Hij werkte daarvoor onder andere als adviseur/consultant van Acta-Cultuur, adviesbureau BMC Interlink. In de bibliotheekbranche heeft Malschaert diverse management- en directiefuncties vervuld. Zo was hij werkzaam voor onder andere ProBiblio en Bibliotheek Zeeuws Vlaanderen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie