HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Peter van Eijk nieuwe voorzitter KB Inkoopcommissie
28-11-2018
Het VOB-bestuur heeft Peter van Eijk (BiSC) benoemd tot nieuwe voorzitter van de KB Inkoopcommissie, verantwoordelijk voor de landelijke inkoop van digitale content namens de openbare bibliotheken.
Peter van Eijk, directeur van BiSC, is de opvolger van Hans van Velzen, oud-directeur van de OBA.. Van Velzen was voorzitter van de KB Inkoopcommissie sinds de instelling van de comissie in 2015 en ook daarvoor van de VOB Inkoopcommissie. Tot 1 januari 2015 was de inkoopcommissie nog onderdeel van de VOB. De KB Inkoopcommissie digitale content is een uitvloeisel van de Wsob waarin de KB, op bindende voordracht van de openbare bibliotheken, verantwoordelijk is voor de aanschaf van digitale content.
 
Peter van Eijk is sinds 2016 directeur van BiSC, de provinciale serviceorganisatie van de Utrechtse bibliotheken. Daarvoor was hij organisatieadviseur en interim-manager, in welke hoedanigheid hij onder andere verantwoordelijk was voor het opzetten van bibliotheek.nl. 'Vanuit de nieuwe verantwoordelijkheid kan hij verder bijdragen aan het groeiend bereik van digitale bibliotheekdiensten,' aldus de VOB in een bericht op haar website.
 
De KB Inkoopcommissie bestaat verder uit: Paul Adels (manager Markt- Productontwikkeling, Bibliotheek Rotterdam), Nan van Schendel (directeur Bibliotheek Den Bosch), Francien van Bohemen (VOB), Hildelies Balk (sectorhoofd Marketing & Diensten KB) en Lucinda Jones (Hoofd Collecties KB). Momenteel loopt er een vacature om een recent vrijgekomen positie binnen de commissie in te vullen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie