HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Voortbestaan Woutertje Pieterse Prijs komende twee jaar gewaarborgd
28-11-2018
Dankzij financiële steun van de Brook Foundation kan de Woutertje Pieterse Prijs voor kinder- en jeugdliteratuur ook de komende twee jaar nog uitgereikt worden. De prijs, die sinds 2017 ook ondersteund wordt door de Stichting De Versterking, wordt jaarlijks in april uitgereikt.
De Brook Foundation stelt zich ten doel organisaties te ondersteunen op het gebied van onder andere kinderen en cultuur.

Hans Smit, bestuursvoorzitter van de Woutertje Pieterse Prijs zegt in een persbericht: ‘Geweldig dat we door kunnen en ook de komende jaren weer een stimulans kunnen vormen voor talentvolle makers en zo de kwaliteit van het Nederlandstalig kinder- en jeugdboek kunnen bevorderen. We zijn deze twee fondsen zeer dankbaar voor hun steun.’ 
De Woutertje Pieterse Prijs is een prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek. De jury bekroont sinds 1988 kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. Het doel van de prijs is het bevorderen van de kwaliteit van het Nederlandstalig kinder- en jeugdboek. De winnaar van de Woutertje Pieterse Prijs ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van 15.000 euro. Dit jaar werd de prijs gewonnen door Lampje van Annet Schaap.

De toekomst van de Woutertje Pieterse Prijs was lange tijd onzeker, nadat voormalig sponsor Bruna in september 2017 aankondigde na drie jaar te stoppen met haar sponsoring. De prijs kon in 2018 toch doorgang vinden omdat er met Stichting De Versterking een nieuwe sponsor was gevonden en dankzij eenmalige bijdragen van het Lira Fonds, het Nederlands Letterenfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Namens de bibliotheken heeft bibliothecaris Juan Khalaf zitting in de jury van de Woutertje Pieterse Prijs, die verder bestaat uit voorzitter Noraly Beyer, vormgever Peter de Kan, recensent Veerle Vanden Bosch en schrijver Anne-Gine Goemans. De jury nomineert maximaal zes titels, verschenen in 2018. Welk boek de Woutertje Pieterse Prijs 2019 wint, wordt bekendgemaakt tijdens de uitreiking op donderdagmiddag 11 april in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie