HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Project ‘Lees de dagen lichter’ in bblthk Wageningen
10-12-2018
In de maand december worden in de bibliotheek van Wageningen lezers met elkaar in verbinding gebracht in het kader van het project ‘Lees de dagen lichter’, dat wordt uitgevoerd door het schrijverscollectief Schrijversharten. Van 1 tot 24 december hangen er in bblthk 24 kastjes waarin elke dag een ander dierbaar boek van lezers te zien is. 
Project ‘Lees de dagen lichter’ in bblthk Wageningen
Vanaf 1 december gaat elke dag een van de 24 kastjes open met het lievelingsboek van een lezer en een reflectie daarop door Schrijversharten, een schrijverscollectief bestaande uit Martijn Adelmund, Laurens van der Zee en Annie van Gansewinkel.
Bblthk Wageningen meldt in een bericht op haar website over het project: ‘De donkere dagen zijn weer in aantocht. We kruipen dichter bij elkaar, of alleen met een boek in bed, onder de dekens. We verdrijven de duisternis door verhalen te delen, en zo worden de dagen lichter. Om dit te onderstrepen toont schrijverscollectief Schrijversharten van 1 tot 24 december in de bblthk aan de Stationsstraat het project: “Lees de dagen lichter”. Daarin verbinden de schrijvers lezers en hun lievelingsverhalen. Bekende en minder bekende Wageningers doen elke dag een boekje… eh.. kastje open, om anderen op ideeën te brengen.’ Dagelijks is er daardoor iets nieuws te zien in de bblthk, wat ook nog eens gedeeld wordt via social media. 

Op zaterdag 22 december vindt verder in de bblthk in het kader van het project ‘speeddaten met boeken’ plaats. Lezers kunnen dan van 13.30 - 14.30 uur met elkaar in gesprek gaan over hun dierbare verhalen. Een (lievelings)boek onder de arm is het herkenningsteken voor deelnemers aan de speeddate. Naast gesprekken over boeken zijn er optredens van schrijverscollectief Schrijversharten, dat bovendien heeft gezorgd voor de kerstversiering van geletterde vogels. Martijn Adelmund, Annie van Gansewinkel en Laurens van der Zee laten elk op hun manier hun licht schijnen op lezen en schrijven.

Foto: Laurens van der Zee


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie