HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Plannen voor oprichting netwerkgroep jonge toezichthouders bibliotheken
11-12-2018
Uit een toevallige ontmoeting en een gedeelde vraag op een congres in Rotterdam ontstond het idee om een intervisie- en netwerkgroep op te richten voor jonge leden van Raden van Toezicht van openbare bibliotheken. Initiatiefnemers zijn Bernice Kamphuis, lid van de Raad van Toezicht van Bibliotheek Eindhoven, en Jacomine Kuijt, lid van de Raad van Toezicht van Bibliotheek Krimpenerwaard.
Bernice Kamphuis, werkzaam als sociaal-cultureel werker en sinds januari 2018 lid van de Raad van Toezicht van Bibliotheek Eindhoven, en Jacomine Kuijt, sinds 2017 lid van de Raad van Toezicht van Bibliotheek Krimpenerwaard, stellen over hun initiatief: ‘Als startende toezichthouders delen wij de behoefte kennis en ervaringen uit te wisselen met andere jonge toezichthouders. Om elkaar te ontmoeten en middels intervisie casussen in te brengen. Ook delen wij de behoefte om over actuele en prangende vragen te sparren. Zoals over stakeholderbeleid, het binden van jonge werknemers en het voldoen aan de maatschappelijke opdracht van onze organisaties.'

Kamphuis en Kuijt roepen andere toezichthouders onder de 40 jaar op zich aan te sluiten. Het idee is om als netwerkgroep twee keer per jaar samen te komen in Utrecht en verder via de beschikbare apps kennis uit te wisselen en contact te onderhouden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Bernice Kamphuis (bernice.kamphuis@gmail.com). 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie