HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe directeur EBLIDA: Giuseppe Vitiello
17-12-2018
EBLIDA, het European Bureau of Library, Information and Documentation Associations, krijgt met ingang van 1 januari 2019 een nieuwe directeur in de persoon van Giuseppe Vitiello. Hij wordt de opvolger van de Fransman Vincent Bonnet, die in augustus vertrok als directeur. 
Giuseppe Vitiello was de laatste jaren werkzaam als hoofd van Library and Knowledge Centre van het NATO Defense College. Daarvoor was hij onder andere verbonden aan de Council of Europe, ISSN International Centre en EU-ISS. Verder was hij werkzaam bij de Biblioteca Nazionale Centrale in Florence en doceerde hij aan de universiteiten van Venetië, Orléans en Toulouse. Vitiello is lid van de Italiaanse bibliotheekorganisatie Associazione Italiana Biblioteche, waarvoor hij verschillende werkzaamheden verrichtte, onder andere als programmacoördinator en als redacteur van het Bollettino AIB. Vitiello heeft een master Political Science (International Relations) en voltooide verder postdoctorale opleidingen geschiedenis en Library Science.

EBLIDA-voorzitter Ton van Vlimmeren stelt in een persbericht van EBLIDA naar aanleiding van de aanstelling van Vitiello: ‘We are thrilled to have Giuseppe on board. The experience he brings with him will be invaluable to EBLIDA. We believe that Giuseppe has the essential skills and the background to carry out EBLIDA's important work for libraries, archives and information providers in Europe. The EBLIDA Executive Committee and I very much look forward to working with Giuseppe.’

Giuseppe Vitiello wordt de opvolger van Vincent Bonnet, die van december 2010 tot september 2018 directeur van EBLIDA was.

 


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie