HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Rachel van den Hoogen aangesteld als nieuwe bestuurder Biblionet Groningen
21-12-2018
De raad van toezicht van Biblionet Groningen heeft Rachel van den Hoogen aangesteld als nieuwe bestuurder van Biblionet Groningen. Van den Hoogen volgt per 1 maart 2019 interim-bestuurder Monique Bellersen op.
Rachel van den Hoogen is sinds 2005 werkzaam als directeur-bestuurder van M.O.S. Maatschappelijke Onderneming Smallingerland, een brede welzijnsorganisatie. Daarvoor was ze 3,5 jaar directeur van Stichting Kindercentra Noorderveld. Van den Hoogen vervult (en vervulde) daarnaast verschillende bestuurlijke functies, onder andere als lid van de raad van commissarissen van Christelijke woningstichting Patrimonium en als lid van de raad van toezicht van Bibliotheken Noord Fryslân.

Voorzitter Jur Stavast van Biblionet Groningen licht de keuze voor Rachel van den Hoogen in een persbericht kort toe: ‘Van den Hoogen beschikt over ruime ervaring als bestuurder in een eindverantwoordelijke positie. Zij heeft ervaring met het werken in een maatschappelijke organisatie met een door de overheid verstrekte financiering. Zij is op dit moment directeur-bestuurder van Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (M.O.S.), standplaats Drachten. De Raad van Toezicht heeft met haar benoeming een ervaren en gedreven bestuurder aangetrokken, die een goede invulling kan geven aan de toekomst van Biblionet Groningen.’

Van den Hoogen zal per 1 maart 2019 interim-bestuurder Monique Bellersen opvolgen. Bellersen trad afgelopen zomer aan als opvolger van Arend Middelveld, die bij Biblionet Groningen moest vertrekken als gevolg van de keuze voor een nieuwe bestuursstijl, aldus de raad van toezicht destijds.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie