HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
‘Scoor een Boek!’ nu ook in Drenthe
21-12-2018
Biblionet Drenthe gaat meedoen aan het leesbevorderingsproject 'Scoor een Boek!' Jacqueline Roelofs van Biblionet Groningen en Lammie van der Tuuk van Biblionet Drenthe hebben daartoe op 19 december een contract getekend met Mick Duzink, manager FC Groningen in de Maatschappij
Het project ‘Scoor een Boek’ koppelt ’s werelds populairste sport – voetbal – aan lezen. Met als doel leerlingen uit groep 5 en 6 te stimuleren om met plezier te lezen. De specifieke doelgroep zijn jongens uit laagtaalvaardige gezinnen. 'Scoor een Boek!' is ontwikkeld door Biblionet Groningen met als partners voetbalclubs uit de Eredivisie en gemeenten.

Biblionet Drenthe en Biblionet Groningen gaan in 2019 samen met FC Groningen in de Maatschappij het programma 'Scoor een Boek!' uitvoeren, zo meldt Biblionet Drenthe in een persbericht. Aan de Drentse editie van 'Scoor een Boek!' doen 26 scholen mee in de gemeenten Noordenveld en Tynaarlo. Begin 2019 gaan ruim 700 kinderen uit groep 5 en 6 zoveel mogelijk boeken ‘scoren’ om te lezen. Ze worden daarbij aangemoedigd door een speler van FC Groningen. De afsluiting van het project zal plaatsvinden op een sportveld. Daar wordt ook bekendgemaakt hoeveel boeken de scholen hebben gescoord. Het project 'Scoor een Boek!' wordt in Drenthe gesponsord door de Rabobank en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
 
Overigens startte Bibliotheek Emmen als eerste Drentse bibliotheek met het project 'Scoor een boek!'. Op 13 november werd de aftrap gegeven van het project, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met FC Emmen en de Stichting Naoberschap United (van FC Emmen), en dat op 17 april 2019 wordt afgesloten.

'Scoor een Boek!' is in 2012 ontstaan in de gemeenten Menterwolde, Pekela en Veendam, toen nog in samenwerking met SC Veendam. In 2014 werd FC Groningen de samenwerkingspartner van Biblionet Groningen. In het kader van 'Scoor een boek!' verbond een speler van FC Groningen zich aan het project, vanuit de gedachte dat een lezende voetballer tot de verbeelding van de leerlingen spreekt. In 2017 overschreed 'Scoor een boek!' voor het eerst de Groningse provinciegrenzen, toen Bibliotheek Deventer, Rijnbrink en Go Ahead Eagles bij het project aanhaakten. In 2018 breidde het project verder uit over Nederland en volgden ook Alkmaar (AZ / Bibliotheek Kennemerwaard), Tilburg (Willem II / Bibliotheek Midden-Brabant), Almelo cq Twente (Heracles / ZINiN Bibliotheek, Bibliotheek Salland cq Bibliotheek Almelo) en Nijmegen (NEC / Bibliotheek Gelderland Zuid).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie