HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Eindhoven en KB organiseren webinar over Design Thinking
09-01-2019
Op 24 januari organiseren Bibliotheek Eindhoven en de Koninklijke Bibliotheek (KB) een webinar met als onderwerp ‘Design Thinking voor bibliotheken’. 
Tijdens het webinar ‘Design Thinking voor bibliotheken’ laat Expeditie Anton, het innovatieteam van Bibliotheek Eindhoven, zien hoe bibliotheken gebruikers kunnen betrekken bij het innoveren en vernieuwen van de bibliotheek. Belicht wordt onder andere op welke manier de onlangs vertaalde toolkit: ‘Design Thinking for Libraries’ ingezet kan worden en er wordt tevens ingegaan op de praktijkervaringen van Expeditie Anton in Eindhoven.

Het webinar zal bestaan uit een korte presentatie, daarnaast is er ook ruimte voor het stellen van vragen. Deelname is gratis. Er is plek voor maximaal 100 deelnemers.
 
De KB organiseerde overigens op 23 oktober 2018 reeds een zogeheten bibliotheekcollege 'Design Thinking for Libraries' en zal in vervolg daarop op 31 januari en 7 februari twee workshops ‘Design Thinking voor bibliotheken’ organiseren.

De KB startte in oktober 2018 met het aanbieden van online webinars voor medewerkers van openbare bibliotheken, in het kader van een pilot om te onderzoeken of deze manier van kennisuitwisseling voorziet in een behoefte. De KB noemde de eerste door haar verzorgde webinar - op 2 oktober, over het bereiken van Nederlandstalige laaggeletterden - een succes. Daarna volgden nog webinars over de klantondersteuning voor de online Bibliotheek, de rapportages van het Bibliotheekonderzoeksplatform (BOP), online advertising en onderzoek naar ontwikkelingen binnen de boekenmarkt.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie