HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Stichting Switch gaat op in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland
14-01-2019
Met ingang van 1 januari 2019 is de Stichting Switch ingevoegd in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Switch is een organisatie die gedrag wil stimuleren dat bijdraagt aan een rechtvaardige en duurzamere samenleving. 
ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland stelt in een persbericht over het opgaan van Switch in ZB: ‘Een voor Zeeland strategisch belangrijke organisatie gaat deel uitmaken van het kennisinstituut ZB.’
Stichting Switch omschrijft zichzelf als een organisatie die gedrag stimuleert dat bijdraagt aan een duurzame en rechtvaardige wereld en haakt daarbij aan bij de economische agenda van de provincie Zeeland. Switch is overigens reeds gehuisvest op de tweede verdieping van ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg en werkt(e) op verschillende gebieden al samen met ZB, onder andere in het kader van de cartoonwedstrijd ‘The Art of Resistance' en de organisatie van Meetup Zeeland-bijeenkomsten naar aanleiding van VPRO Tegenlicht. 
 
ZB- directeur Perry Moree zegt over de overname van Switch: ‘Wij zijn blij met de komst van Switch binnen onze gelederen. Zo verbinden en versterken we de eigen projecten op het gebied van leefbaarheid en duurzaamheid met activiteiten van Switch die betrekking hebben op circulaire economie en sociaal ondernemerschap.’

De naam Switch, alsook de projecten, zoals het sensibiliseren van jonge mensen voor een duurzame en rechtvaardige wereld, blijven voorlopig gehandhaafd.

Switch zal ondergebracht worden in een organisatieonderdeel binnen de afdeling Kennisdiensten en Collecties. Het nieuwe team Maatschappelijke projecten zal Zeeuws-brede en Europese thema’s gaan uitwerken en ondernemers betrekken bij het realiseren van de ambities op genoemde terreinen, aldus ZB.

Overigens werd in november vorig jaar bekend dat ZB Planbureau in 2020 zal worden afgesplitst van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en zal worden ondergebracht in een nieuw op te richten CBS Provinciaal DataCenter. ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland ontstond in 2015 na een fusie van de stichting Zeeuwse Bibliotheek en de stichting Scoop, Zeeuws Instituut voor Sociale en Culturele Ontwikkeling.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie