HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Westfriese Bibliotheken zetten tijdens e-healthweek mobiel DigiLAB in
16-01-2019
Van maandag 21 januari tot en met vrijdag 25 januari zullen de Westfriese Bibliotheken samen met de Westfriese Zorggroep De Omring in het kader van de landelijke e-healthweek op verschillende locaties in West-Friesland aanwezig zijn met een mobiel DigiLAB. Met dit initiatief willen beide organisaties aandacht vragen voor e-health en bezoekers van het mobiel DigiLAB kennis laten maken met digitale ondersteuning in de zorg. 
De landelijke e-healthweek wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, samen met een aantal hoofdpartners, waaronder het ministerie van VWS en het ministerie van EZK. Met de campagne, die plaatsvindt van 21 tot en met 26 januari, willen de partners bijdragen aan het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Tijdens de week worden door het hele land zo’n 230 activiteiten georganiseerd via welke bezoekers kennis kunnen maken met verschillende vormen van digitale ondersteuning in de zorg. 

De Westfriese Bibliotheken en de Westfriese zorgorganisatie De Omring zullen tijdens de e-healthweek met een mobiel digilab de weekmarkten in West-Friesland afgaan om zo een rondreizende demonstratie van zorg- en thuistechnologie te bieden. In het mobiele digilab kunnen bezoekers kennismaken met verschillende digitale producten en diensten die mensen makkelijker toegang geven tot zorg en meer inzicht bieden in hun gezondheid. De bezoekers kunnen bijvoorbeeld virtueel een kijkje nemen op een Omring-woonlocatie, zien hoe beeldzorg werkt of ervaren hoe virtual reality wordt ingezet bij de behandeling van mensen met een angststoornis, of ze kunnen hun balans oefenen met een hololens. Ook kunnen ze slimme toepassingen ontdekken om veilig en comfortabel thuis te blijven wonen, hun eigen hulpmiddelen printen met behulp van een 3D-printer of inzicht krijgen in hoe een robot kan helpen bij bewegingsoefeningen.

Het mobiele digilab zal tijdens de e-healthweek te vinden zijn op de weekmarkten in Medemblik, Spanbroek, Enkhuizen, Bovenkarspel en Hoogkarspel.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie