HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Paul Adels nieuwe directeur Theek 5
18-01-2019
Per 1 april 2019 wordt Paul Adels (47 jaar) de nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek Theek 5. Hij volgt Theo Peeters op, die na een carrière van 42 jaar in de bibliotheeksector met pensioen gaat.
Paul Adels is sinds april 2015 werkzaam bij de Bibliotheek Rotterdam als Manager Markt- & Productontwikkeling. Daarvoor was hij onder andere ruim acht jaar werkzaam bij de onderwijskoepel Aventus en was hij bijna zes jaar in dienst bij GWK Travelex. Adels was verder bijna twee jaar regionaal projectleider Route 2020 en sinds oktober is hij lid van de KB-Inkoopcommissie e-content.
 
Theek 5 stelt in een persbericht naar aanleiding van de benoeming van Paul Adels onder andere: 'Paul neemt vanuit diverse marketing- en managementfuncties een schat aan ervaring mee. Hij biedt daarmee een solide basis om Theek 5 verder uit te bouwen als broedplaats voor kennis en talent met een sterke verankering in de samenleving. Theek 5 is erg blij met zijn komst als directeur. De selectiecommissie van de Raad van Toezicht, zijnde vertrekkend voorzitter Dirk Wahl en de huidige voorzitter Jack van Beek, verwacht dat hij met zijn brede achtergrond een bijdrage kan leveren aan het vorm geven van de nieuwe maatschappelijke, educatieve functies van de bibliotheek.'

Adels zegt in reactie op zijn benoeming: 'Ik realiseer me dat het niet eenvoudig zal zijn om Theo Peeters, die 14 jaar boegbeeld van Theek 5 is geweest en deze prachtige organisatie heeft neergezet, op te volgen. Ik heb Theek 5 leren kennen als één van de toonaangevende bibliotheken in Nederland. Theek 5 heeft grote stappen gezet om zich te ontwikkelen van een "boekenbibliotheek" naar een broedplaats voor kennis en talent. Die ontwikkeling wil ik de komende jaren graag verder doorzetten. Voor de toekomst zie ik een uitbreiding van diensten voor me waar zoveel mogelijk inwoners van het werkgebied gebruik van maken en dat zij er ook echt iets aan hebben. Daarbij is het voor mij van cruciaal belang om een goede samenwerking te realiseren met alle medewerkers, maatschappelijke partners én natuurlijk met de bewoners van het werkgebied van Theek 5.'

Theo Peeters kondigde in augustis 2018 zijn vertrek aan als directeur. Peeters gaat met pensioen en sluit daarmee een carrière van 42 jaar in de bibliotheeksector af. Tussen 1976 en 1987 vervulde hij diverse bibliotheekfuncties in Zeeuws-Vlaanderen en Breda. In september 1988 werd hij directeur van de Bibliotheek Oosterhout. Daar leidde hij begin deze eeuw het fusieproces van vijf bibliotheekstichtingen in de regio, waaruit in 2005 Bibliotheek Theek 5 ontstond. 
Theo Peeters werd in 2012 verkozen tot Beste Bibliothecaris van Nederland en werd in 2015 vanwege zijn inspanningen voor het bibliotheekwerk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het bekleedde en bekleedt verschillende bestuursfuncties binnen de bibliotheeksector.

In nummer 1 van Bibliotheekblad zal overigens een uitgebreid interview met Theo Peeters verschijnen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie