HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Biblionet Groningen start cursussen Digisterker voor bedrijven en organisaties
18-01-2019
Op woensdagmiddag 16 januari ondertekenden Piet Boekhoudt, directeur Stichting Digisterker, en Jacqueline Roelofs, manager Innovatie Biblionet Groningen, bij Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) Dr. S van Mesdag een overeenkomst waardoor het programma Digisterker beschikbaar komt voor Groningse bedrijven en instellingen die aan de slag willen met het verbeteren van digitale vaardigheden van hun medewerkers, patiënten of cliënten. 
De cursus Digisterker was de afgelopen jaren reeds te volgen in de Groningse bibliotheken, maar met de ondertekening van de overeenkomst zal het trainingsprogramma ook aangeboden worden bij bedrijven en instellingen. Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) Dr. S. van Mesdag is de eerste instelling waar Biblionet Groningen de training gaat verzorgen. Jacqueline Roelofs van Biblionet Groningen zegt daarover in een persbericht: ‘Wij gaan de educatief therapeuten opleiden, zodat ze daarna zelf aan de slag kunnen met het digivaardiger maken van de patiënten.’ Het trainingsprogramma wordt door Stichting Digisterker op maat gemaakt voor FPC Dr. S. van Mesdag. Albert Jan Pol, manager Algemene Zaken bij FPC Dr. S van Mesdag, stelt dat het Digisterker-programma een goede aanvulling is op de behandeling van patiënten in het forensisch psychiatrisch centrum. ‘Het doel van onze behandeling is om patiënten veilig terug te laten keren naar de samenleving. Volwaardig meedoen in die samenleving is tegenwoordig alleen mogelijk wanneer je digitaal vaardig bent. Dit voorkomt problemen en frustraties en maakt beter functioneren mogelijk.’ Een grote groep patiënten in FPC Dr. S. van Mesdag is nog niet digitaal vaardig doordat ze langere tijd zijn uitgesloten van de samenleving en/of het nooit geleerd hebben. Vanwege psychische problemen of een licht verstandelijke beperking is ondersteuning bij het aanleren van deze vaardigheden hard nodig. Voor patiënten is het dus een belangrijke voorwaarde om goed te kunnen functioneren, aldus het persbericht. 

‘Er zijn inmiddels al honderden cursisten digitaal vaardiger geworden dankzij de cursussen in onze bibliotheken. Ook zijn we partner in de Digital Literacy Coalition, samen met onder meer de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG, de Hanzehogeschool, de ROC’s en 13 andere partners. Het doel is dat we Groningen in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland maken. Deze samenwerking met Stichting Digisterker is een nieuwe stap in het bereiken van die doelstelling,’ aldus Jacqueline Roelofs. De komende tijd gaat Biblionet Groningen in gesprek met andere bedrijven en organisaties die belangstelling hebben voor het programma Digisterker Werkgeversaanpak.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie