HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
KB start onderzoek naar diversiteit in bibliotheek
25-02-2019
De Koninklijke Bibliotheek (KB) kondigt aan in maart een onderzoek te zullen starten naar de wijze waarop openbare bibliotheken in Nederland bezig zijn met het onderwerp diversiteit. 
De KB wil in kaart brengen op welke wijze openbare bibliotheken in Nederland bezig zijn met diversiteit op onder andere het gebied van beleid, personeel en dienstverlening. Aan de orde komen vragen als: in hoeverre krijgt het onderwerp diversiteit expliciet aandacht binnen de bibliotheek en hoe zorgt men binnen het personeelsbeleid en aanbod voor een goede afspiegeling van de gemeenschap?

Het onderzoek loopt tot en met 29 maart. De vragenlijst kan via het Bibliotheekonderzoeksplatform (BOP) ingevuld worden. De KB verwacht de eerste voorlopige resultaten te kunnen presenteren tijdens het Nationale Bibliotheekcongres op 16 april, dat dit jaar in het teken staat van het thema ‘diversiteit’. Oplevering van de definitieve landelijke rapportage staat gepland voor mei 2019 via het BOP en via bibliotheekinzicht.nl, aldus de KB


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie