HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
NBD Biblion organiseert ook dit jaar verkiezing jeugdspecialist
25-02-2019
Net als in 2018 organiseert NBD Biblion ook dit jaar weer een verkiezing voor de jeugdbibliothecaris van het jaar. Nominaties kunnen nog ingediend worden tot 15 april, De uiteindelijke winnaar wordt op 26 juni bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Nederlandse Kinderjury. 
Collega’s uit de bibliotheekwereld kunnen tot 15 april een collega opgeven die in aanmerking komt voor de titel NBD Biblion Jeugdspecialist 2019.

‘De beste jeugdboekenspecialist weet alles over kinderboeken, houdt de collectie op peil en zorgt voor een uitdagende en veilige leesomgeving voor kinderen van 6 tot 12 jaar,’ aldus NBD Biblion, dat verder spreekt over ‘een kei (..) op het gebied van kinder- en jeugdboeken’ en ‘een held in het bevorderen van leesplezier bij kinderen door bijvoorbeeld trainingen in 21e-eeuwse vaardigheden of Fablabs’ en: ‘een topper van een jeugdbibliothecaris, leesconsulent, leescoach, educatiemedewerker of iemand die geweldige activiteiten kan organiseren, waardoor de bibliotheek voor alle kinderen relevant en interessant blijft.’

Nominaties kunnen ingediend worden tot 15 april via de website van de Kinderjury. Op 20 mei zal de Top 3 bekendgemaakt worden. De uiteindelijke winnaar wordt op 26 juni bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Nederlandse Kinderjury. De winnaar neemt naast de titel NBD Biblion Jeugdspecialist ook een geldprijs in ontvangst van 500 euro, te besteden aan een jeugdproject binnen de bibliotheek.

Vorig jaar vond de eerste editie van de verkiezing plaats. De titel ging toen naar Cobi Oosterveld, specialist Jeugd bij de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (NOBB), die door de jury werd omschreven als ‘een klassieke, gedegen leesbevorderaar die met onverminderd enthousiasme kinderen wil stimuleren, zowel met “ouderwets” lezen als op andere terreinen, zoals digitale geletterdheid’.  


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie