HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ralph Henssen vertrekt als directeur Bibliotheek Kerkrade
26-02-2019
Directeur Ralph Henssen vertrekt eind juni bij de stichting Bibliotheek Kerkrade en omstreken. Henssen is dan ruim twee jaar in dienst als directeur-bestuurder. 
Ralph Henssen (1967) trad in april 2017 aan als directeur-bestuurder van de Bibliotheek Kerkrade e.o, die in de drie gemeenten Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal zes bibliotheekvestigingen en twee uitleenpunten beheert. Hij was de opvolger van Gabby Vijgen, die na een dienstverband van 46 jaar met pensioen ging.

Henssen studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en klassiek trompet aan conservatoria in Rotterdam en Den Haag en was later op verschillende posities werkzaam in het onderwijs. Hij keert met ingang van juli terug in het onderwijs als voorzitter van het college van bestuur van de stichting Wijzers in Onderwijs in Echt, waar elf basisscholen in de gemeenten Echt-Susteren en Maasgouw onder vallen. Henssen zegt in De Limburger over zijn vertrek: ‘Het is een moeilijke beslissing, want ik werk hier nog altijd met veel plezier. Maar een groot deel van mijn hart klopt ook nog altijd voor het onderwijs. Ik werd getipt over deze vacature en na een sollicitatie ben ik het uiteindelijk geworden.’

De Bibliotheek Kerkrade is inmiddels begonnen met de werving van een nieuwe directeur-bestuurder.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie