HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
KB krijgt nieuwe huisstijl
27-02-2019
In 2019 gaat de Koninklijke Bibliotheek (KB) over op een nieuwe huisstijl, met een nieuw logo. De nieuwe stijl moet verbeelden dat verbinding voor de KB centraal staat en dat de KB de nationale bibliotheek is voor iedereen in Nederland.
Lang had de KB vooral taken rond wetenschap en erfgoed, inmiddels zijn er nieuwe opdrachten en werkzaamheden bijgekomen. Zo is in 2015 de regiefunctie voor het stelsel van openbare bibliotheken toegevoegd aan haar wettelijke taken en daarnaast bereikt de KB met bijvoorbeeld innovatieve onderzoeksprojecten, digitale taken en nieuwe netwerkactiviteiten ook weer andere doelgroepen dan voorheen. Daarom is het volgens de KB tijd voor een nieuwe huisstijl met nieuwe kleuren en een nieuw logo.
 
De KB wil met de nieuwe huisstijl beter laten zien dat zij de nationale bibliotheek is, voor iedereen in Nederland, en zegt daarom in de nieuwe stijl verbinding centraal te stellen. 'Een stijl die oproept tot verdieping, die dynamisch is maar wel eenduidig en die past bij het karakter van de KB. Zo is het nieuwe logo ontstaan waarbij de verbinding tussen klassiek en modern, verleden en toekomst, koninklijk en toegankelijk, statisch en dynamisch, degelijk en uitdagend, stevig en vriendelijk en menselijk en technisch tot uiting komt,' aldus de KB in een persbericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie