HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Biblionet Groningen start in Delfzijl met pilot ‘Breinbieb’
01-03-2019
Woensdag 27 februari is in Bibliotheek Delfzijl officieel de eerste ‘Breinbieb’ in de provincie Groningen geopend door burgemeester Gerard Beukema van Delfzijl. Het gaat om een pilot, mede mogelijk gemaakt door de provincie Groningen, waarbij materialen over het brein worden opgenomen in de collectie van de bibliotheek. 
Biblionet Groningen meldt in een persbericht dat het onder andere gaat om boeken, dvd’s en spelletjes over dementie. Daarnaast zullen er vanaf nu regelmatig activiteiten rondom het brein georganiseerd worden.

Jacqueline Roelofs, manager innovatie van Biblionet Groningen, zegt over het initiatief: ‘Met de Breinbieb in Bibliotheek Delfzijl breiden we onze maatschappelijke dienstverlening uit. Het is dé plek waar alle nuttige en leuke materialen over het geheugen te vinden zijn. Van het thema onthouden en vergeten tot het onderwerp dementie en mantelzorg. De informatie wordt aangeboden in de vorm van boeken, dvd’s, spellen en activiteiten.’

Binnenkort wordt er ook een Breinbieb in Bibliotheek Hoogezand geopend. En er zijn gesprekken gaande met de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam over eventuele verbinding met het BreinPlein dat zij aanbieden. Het BreinPlein is een project van het Centrum Brein & Leren van de VU, onder leiding van Jelle Jolles. BreinPlein behelst een set van materialen, denkopdrachten, bouwmateriaal en procedures voor het stimuleren van nieuwsgierigheid, ruimtelijk denken en redeneren, rekenen en taal, en activiteiten op het gebied van wetenschap en techniek. Het is ontwikkeld voor gebruik op de basisschool en middelbare school, maar wordt ook aanbevolen aan vergelijkbare ‘leer-plaatsen’, zoals bibliotheken, culturele instellingen en naschoolse opvang. Het stimuleert de ‘lol in leren’., aldus Jolles.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie