HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Johan Stapel overleden
11-03-2019
Op 5 maart ontving de Koninklijke Bibliotheek (KB) het droevige bericht van het overlijden van Johan Stapel, die sinds 2015 bij de KB in dienst was als informatiemanager en eerder in verschillende andere functies. Stapel was al enige tijd ernstig ziek.
Johan Stapel werkte gedurende twee periodes bij de Koninklijke Bibliotheek, eerst in verschillende functies van 2001 tot 2011 en na een tussenperiode van vijf jaar bij Stichting Bibliotheek.nl vanaf 2015 weer als informatiemanager. Hij werd in de branche algemeen gewaardeerd vanwege zijn vermogen complexe zaken op een begrijpelijke manier toegankelijk te maken en vanwege zijn open houding. 
 
‘Johan was een bijzondere collega, die van 2000 tot 2011 bij de KB werkte, toen het avontuur van stichting Bibliotheek.nl aanging om vervolgens in 2015 weer bij de KB terug te keren. Voor Johan waren dit logische stappen, omdat hij het belangrijk vond om te bouwen aan een gezamenlijk netwerk van bibliotheken en hun diensten. Zijn enthousiasme was aanstekelijk en zette veel mensen in beweging. Hij was op veel manieren actief in netwerken van universiteitsbibliotheken, openbare bibliotheken en erfgoedinstellingen en droeg daarin bij als verbinder en vernieuwer. Hij schakelde daarbij zonder moeite tussen de kleinste details en de grootste lijnen. Maar altijd met veel gevoel voor de echte waarde van ons werk voor de samenleving. Door zijn heldere boodschap en zijn warme persoonlijkheid was hij bij veel collega’s in veel organisaties geliefd en gerespecteerd,’ aldus de KB in een in memoriam.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie