HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Ruud Hakvoort vertrekt per september als directeur Bibliotheek Helmond-Peel
11-03-2019
Ruud Hakvoort zal in september afscheid nemen als directeur van Bibliotheek Helmond-Peel. Hakvoort gaat na een dienstverband van ruim veertig jaar met pensioen. 
Ruud Hakvoort trad in 1979 aan als directeur van de Bibliotheek Helmond, die in 2005 samen met de bibliotheken van Asten, Deurne en Someren fuseerde tot de Bibliotheek Helmond-Peel. De Bibliotheek Helmond-Peel bedient op dit moment een werkgebied van circa 160.000 inwoners en exploiteert vier vestigingen en 45 Bibliotheken op school. De organisatie heeft 42 medewerkers en een variabel aantal vrijwilligers. '100% bereik onder de jeugd' was de laatste jaren een herhaaldelijk motto van Ruud Hakvoort.  
 
Tijdens Hakvoorts periode als directeur werd onder meer een nieuwe vestiging in Helmond gerealiseerd aan de Watermolenwal, waar de bibliotheek sinds 2010 ook verantwoordelijk is voor de VVV Helmond. De bibliotheek biedt er onder andere een bibliotheekcafé, voorleesarena, erfgoedpunt, studiezaal, activiteitenruimte en een cursusruimte. Hakvoort kreeg tijdens zijn directeurschap verschillende keren te maken met bezuinigingsopdrachten, met name vanuit de gemeenten Helmond en Deurne. Zo moest de bibliotheek in 2012 wijkfilialen en uitleenposten sluiten en in 2017 nog een verdieping afstoten vanwege bezuinigingen.

Inmiddels is de wervingsprocedure voor een nieuwe directeur gestart. In de vacature wordt onder meer een innovator gevraagd met een sterke visie op de maatschappelijke rol van de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie